Kwaliteit als rode draad door mijn carrière

Het was 1987 het toen ik voor het eerst kennis maakte met de kwaliteitszorg. Ik werd aangenomen als één van de jongste medewerkers verantwoordelijk voor het bijhouden van de kwaliteitshandboeken (toen nog gewoon bij elke medewerker -120 stuks- op het bureau of in de tas). Al snel mocht ik mee naar locaties om incidenten te onderzoeken, en was ik aanwezig bij overleg met de provincie in het kader van milieuwetgeving.

Na mijn deeltijdstudie Facility Management aan de Hanzehogeschool in Groningen ben ik overgestapt naar de Facilitaire Dienst van dat bedrijf. Al snel kwam ook daar weer het kwaliteitswerk om de hoek, maar nu als kwaliteitscontroleur van schoonmaak, catering en groenvoorziening.

Na tien jaar stapte ik over naar de een baan als Facilitair Manager in de ouderenzorg, die ik na een jaar of vier toch weer verruilde voor een baan in de kwaliteitszorg. Eerst als senior kwaliteitsadviseur in een ziekenhuis, en vervolgens in de ouderenzorg. Dit was in 2002, toen de toenmalige IGZ (nu IGJ) echte eisen begon te stellen aan ziekenhuizen. Ik ontwikkelde mede een groot kwaliteitssystemen maar zorgde ook voor implementatie. Ondertussen studeerde ik af in de post-HBO studie kwaliteits- en verbetermanagement aan de Hanzehogeschool.

Jolanda Bolt als adviseur en coach

In 2011 startte ik mijn bedrijf en ging ik in eerste instantie als coach en mentor aan de slag. Toch riep de kwaliteitszorg weer en nam ik op enig moment een klant over van een drukbezette collega. Vanaf dag 1 haalde ik opgelucht adem terug te zijn in het kwaliteitsveld.

Ik heb brede ervaring als zelfstandig ondernemer, adviseur en managementcoach. Kwaliteitsadvies is namelijk niet alleen maar iets over de muur gooien, maar vraagt ook van iedereen in het bedrijf (directie, management en medewerkers) de nodige flexibiliteit om zich aan te passen aan veranderingen. Soms gaat dat niet vanzelf.

Als ondernemer begrijp ik heel goed hoe het soms hard werken is om je bedrijf goed te leiden en dat je als manager of directeur ook maar gewoon mens bent. Niet voor niets zeg ik soms dat ondernemerschap de grootste les in persoonlijke ontwikkeling kan zijn.

Ik help u graag met het opzetten en onderhouden van uw kwaliteitssysteem en het verder ontwikkelen van u en uw organisatie. Alhoewel ik veel ervaring heb in de zorg, help ik ook ondernemers in andere bedrijfstakken zoals vervoer, facilities, etc.)

Wilt u meer weten over hoe ik werk, neem dan contact met mij op.

Meer lezen: mijn LinkedIn account